Trei blocuri din capitală, rămase fără lift săptămâna trecută după ce hoţii au furat unele elemente din cupru. Autorităţile cer vigilenţa locatarilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În capitală a reapărut fenomenul furturilor elementelor din cupru la ascensoarele din blocurile locative. Astfel, la data de 12 octombrie, în trei blocuri locative din strada Sarmizegetusa 96, au fost furate bobinele de la frână la cinci ascensoare, lăsând fără lift trei scări. Potrivit directorului Lift Service, Ion Stanciu, furturile au avut loc în plină zi, între orele 12 şi 13, iar în aceste condiţii le-a cerut locatarilor să fie mai vigilenţi şi să anunţe poliţia sau întreprinderea atunci când văd în scările blocurilor persoane fără salopeta cu insctipţia „Lift Service” lucrând la lifturi ori ducând elemente grele, ţinând cont că o singură bobină metalică are în jur de 5 kg de cupru.

În cadrul şedinţei săptămânale de astăzi a direcţiilor şi serviciilor primăriei capitalei, Ion Stanciu a menţionat că în luna septembrie au fost reţinute două persoane care au fost depistate că furau bobinele de la frână de la ascensoare. După aceasta, timp de o lună nu a fost înregistrat niciun caz până în ziua de joi, 12 octombrie, când din trei blocuri de la Sarmizegetusa 96, au fost furate şase transformatoare.

„Acolo în fiecare bloc sunt câte două ascensoare, dintre care câte unul l-am restabilit în funcţie. Săptămâna asta o să restabilim şi celelalte lifturi. Eu am vorbit cu domnul Muşuc. Poliţia o să se ocupe cu cazurile acestea pentru că tot ce se fură, se duce la punctele de recepţie a metalelor neferoase. Acolo se duc toate metalele şi firul din cupru furat”, a menţionat directorul Lift Service precizând că şi persoanele reţinute în septembrie au fost descoperite la un punct de colectare a metalelor, iar unul dintre ei acum circa zece ani a activat la Lift Service.

Acesta a precizat că a fost emis un ordin pentru întreprinderea unor măsuri suplimentare pentru a evita furtul bobinelor de la frână. Totuşi, acesta a cerut locatarilor să fie mai vigilenţi. „Locatarii dacă văd că lucrează persoane fără uniforme ar fi mai bine să informeze poliţia sau direct Lift Service”.

Directorul întreprinderii a menţionat că în gestiunea Lift Service sunt 2.160 de ascensoare din fondul locativ, iar după o „pauză” de trei ani în care nu au fost înregistrate furturi, între 15 august şi 12 octombrie s-au furat nouă bobine de la frână, cu o valoare de 1.500 de lei fiecare, au fost furate încă două transformatoare, un cablu flexibil şi motoraşul de pe cabina ascensorului. Pierderile suportate de întreprindere au fost estimate la 20 de mii de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...