Premieră istorică: Volkswagen a vândut pentru prima dată peste un milion de mașini într-o lună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grupul Volkswagen a vândut peste un milion de mașini în septembrie, cea mai bună performanță lunară din istoria companiei.

Luna septembrie a consemnat un record istoric pentru cei de la Volkswagen. Constructorul german a reușit pentru prima dată să vândă peste un milion de mașini într-o singură lună. Mai exact, 1.01 milioane de mașini VW au ajuns la clienți din toată lumea, cu 6.6% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Europa a primit 404.500 unități, cea mai mare creștere fiind înregistrată în centrul și estul continentului (+13.8%). Vânzările din Germania au scăzut cu 3.3% în septembrie, dar situația a fost stabilă în celelalte țări din Vest.

Grupul VW a vândut 85.900 de mașini în America de Nord, cu 13.5% față de luna septembrie 2016. Situația a arătat foarte bine și în sudul continentului american. De exemplu, vânzările VW din Brazilia au crescut cu 110.5% în septembrie.

În plus, grupul german a mai vândut peste 436.000 de mașini în regiunea Asia-Pacific, o creștere de 6.1% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe unități (406.500) au mers la clienții de pe piața chineză.

La sfârșitul lunii septembrie, Volkswagen ajunsese la un total de 7.806.600 de mașini vândute.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...