PL cere boicotarea referendumului din 19 noiembrie, dar Chirtoacă se înscrie în calitate de participant

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi liderul Partidului Liberal şi unchiul primarului general suspendat al Chişinăului, Mihai Ghimpu, îndeamnă chişinăuienii, dar şi partidele politice, să nu participe la referendumul de demitere a edilului Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie, edilul suspendat şi-a anunțat intenția de a participa la plebiscit.

Liberalul Ion Cebanu anunţă că a fost împuternicit de către Chirtoacă şi a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscriptie Chișinău, înregistrându-l astfel pe Chirtoacă ca participant la referendumul din 19 noiembrie curent.

Cebanu a depus actele la Consiliu, întrucât edilul suspendat al capitalei se află în arest la domiciliu.

Consiliul Electoral de Circumscriptie Chișinău urmează astăzi să se întrunească în ședință și să decidă daca îl va înregistra în calitate de participant sau nu.

Citeşte şi: PL va boicota referendumul de demitere a primarului Chirtoacă: „Trebuie să le dăm o replică serioasă lui Plahotniuc și Dodon”

Cum era de așteptat, Partidul Liberal a anunțat că va boicota referendumul de demitere a lui Chirtoacă. Liderul partidului şi unghiul primarului suspendat, Mihai Ghimpu, a declarat că PL va boicota alegerile şi a venit cu îndemnul către locuitorii Chișinăului de anu merge la scrutin, astfel în cât să nu poată fi validat.

Acesta acuză că referendumul are loc doar pentru că aşa îşi doreşte oligarhul Vladimir Plahotniuc. „Trebuie să boicotăm acest referendum și să-i oprim pe acești doi (n. r. – Plahotniuc și Dodon) care cred că au toată puterea folosind unii oameni din instituțiile de drept. La 19 noiembrie trebuie să le dăm o replică serioasă și să-i readucem pe pământ”, a adăugat Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...