Sebastian Kurz poate să devină cel mai tânăr cancelar din Europa. Iată ce vârstă are acesta

OBERÖSTERREICH: INITIATIVE „ZUSAMMEN:ÖSTERREICH” / KURZ

Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), condus de Sebastian Kurz, în vârstă de 31 de ani, se clasează pe primul loc, cu un scor cuprins între 30 şi 33% din voturi, în scrutinul parlamentar din Austria, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, transmite mediafax.ro

Sebastian Kurz, liderul Partidului Popular din Austria, are şanse mari să devină cancelar şi cel mai tânăr lider politic ales în Europa, în urma unui scrutin în care formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii s-a clasat pe poziţia a doua.

Formaţiunea Partidul Popular (ÖVP), condusă de Sebastian Kurz, este creditată cu 31% din preferinţele de vot, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne de Institutul ARGE, informează publicaţia Kurier.

Pe locul al doilea se clasează formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ), cu 27,6%, urmată de Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga), al cancelarului Christian Kern, cu 25,6%.

Partidul liberal NEOS (Noua Austrie şi Forumul Liberal) este creditată cu 5,8%, Verzii (progresism social) cu 4,2%, iar mişcarea lui Peter Pilz (stânga) cu 3,2%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente