(VIDEO) George Weah, legendă a fotbalului, în turul doi al alegerilor prezidenţiale în Liberia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul sportiv George Weah, legendă a fotbalului african, şi vicepreşedintele Joseph Boakai se vor înfrunta în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Liberia. Niciun candidat nu a obţinut majoritatea absolută în primul tur, a anunţat comisia electorală, transmite News.ro.

Primul tur al alegerilor a avut loc în urmă cu cinci zile, iar până acum s-au anunţat rezultatele de la peste 95 la sută din secţiile de votare.

Weah (51 de ani), în prezent senator, a obţinut aproximativ 572.000 de voturi (39 la sută), iar Boakai (72 de ani) 427.000 (29,1 la sută).

Au fost numărate peste un milion şi jumătate de voturi, iar rata de participare la vot a fost de 74,5 la sută.

Pe locul trei în opţiunile votanţilor s-a clasat Charles Brumskine, avocat şi politician, cu 9,8 la sută. Alexander Cummings, fost reprezentant Coca-Cola Africa a obţinut 7,1 la sută din voturi, iar senatorul Prince Johnson, lider al rebelilor în timpul războiului civil, are 7 la sută.

Conform Constituţiei Liberiei, turul al doilea al alegerilor are loc în a doua zi de marţi de după anunţarea rezultatelor definitive ale primului tur.

Câştigătorul scrutinului îi va succede actualului şef de stat, Ellen Johnson Sirleaf, laureată a premiului Nobel pentru pace în 2011.

În Europa, a jucat la echipele AS Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City și Marseille. Pentru naționala Liberiei a jucat de 60 de ori și a marcat 22 de goluri. S-a retras din activitate în anul 2003.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...