(VIDEO) Surprinzător: Cât de bine vorbeşte limba română noul ambasador al UE la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noul ambasador al Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, vorbeşte limba română surprinzător de bine. Într-un filmuleţ video, diplomatul vorbeşte despre originile sale, despre activitatea sa diplomatică, dar şi despre misiunea pe care o are în țara noastră.

,,Mă bucur mult și este o onoare pentru mine să preiau această funcție după predecesorii mei. Sunt aici pentru a contribui la dezvoltarea relațiilor și parteneriatului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Aceasta va fi esența mandatului meu”, transmite noul șef al Delegației UE la Chișinău.

Acesta spune că s-a întors cu plăcere în Republica Moldova. ,,Am vizitat prima dată țara voastră în urmă cu 22 de ani. De atunci am trăit și am revenit în vizită aici de multe ori”, spune Michalko.

,,Eu și familia mea ne bucurăm că vom trăi alături de prietenii noștri vechi și de cei noi, pe care sperăm să ni-i facem împreună cu Dumneavoastră, în țara aceasta frumoasă-Republica Moldova”, a mai spus Michalko.

Potrivit informațiilor apărute anterior în presă Michalko cunoaște și vorbește fluent limba română. Astfel, acesta devine primul ambasador UE vorbitor de limbă română.

Amintim că oficialul are o carieră diplomatică impresionantă, fiind ambasadorul Slovaciei în Grecia din 2013. În anii 2008 și 2009 a fost consilier al unui reprezentant special al UE pentru Moldova, notează spectator.sme.sk. Apoi a fost adjunct al șefului de birou în perioada 2002-2006 la Ambasada Slovaciei la Atena. După care a fost adjunct al consilierului politic al comandantului-șef al KFOR până în 2007. La Ministerul de Externe al Slovaciei a fost șeful departament al țărilor din sud-estul Europei și între 2011 și 2012 a fost șeful departamentului politic, scrie aceeași sursă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...