/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Şeful Samsung şi-a dat demisia din cauza scandalului de corupţie în care e implicat moştenitorul imperiului

missing
16 octombrie 2017, ora 07:33

Samsung este un gigant tehnologic ce activează într-un număr important de domenii, cu divizii standalone ce generează profituri astronomice. De câțiva ani, acestea au fost conduse din poziția de CEO de către Kwon Oh-hyun. Din păcate, în aceeași perioadă în care sud coreenii au anunțat încasări spectaculoase pe cel mai recent trimestru, liderul lor a decis să se retragă din activitate. Demisia sa va intra în vigoare începând cu luna martie 2018.

Printr-o scrisoare trimisă angajaților, CEO-ul Samsung și Samsung Display a anunțat că s-a gândit de mult timp la această decizie și ca a fost departe de a fi una ușoară. Din motive greu de înțeles însă, a ajuns la concluzia că nu o mai poate amâna. În același document ce a ajuns online, Oh-hyun a insistat pe faptul că decizia sa este motivată de o criză internă fără precedent, fără a oferi vreun detaliu despre ce ar fi vorba la mijloc.

Până la această oră, nu a fost menționat un înlocuitor, dar având în vedere că mai sunt cinci luni până în martie 2018, există timp suficient pentru găsirea unei persoane. În plus, este foarte probabil ca respectivul post să fie ocupat de unul dintre membrii cabinetului de directori care au ocupat în trecut poziția de Co-CEO, chiar dacă BK Yoon și JK Shin s-au retras din acea poziție în 2015, menținându-și doar titlurile.

Ca motivație din spatele gestului, criza la care a făcut referire Kwon Oh-hyun s-ar putea să fi fost cauzată de arestarea lui Lee Jae-yong în urmă cu câteva luni din motive de corupție. Mulți sunt de părere că Lee era de fapt liderul de facto al grupului Samsung. În final, este destul de dificil să preconizăm ce se va întâmpla cu compania, dar impresia este că schimbările abia încep.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram