Alexandru Slusari, la un an de la consolidarea partidelor antioligarhice: Astăzi unitatea forţelor democratice este mai actuală ca niciodată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Exact cu un an în urmă s-a produs un eveniment inedit în viaţa politică moldovenească. De ziua mamei sale, un candidat la funcţia de preşedinte, Andrei Năstase, a plecat în satul lui natal pentru a prezenta un alt candidat, în favoarea căruia el se retrage, spune vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Andrei Năstase a fost candidatul partidului care a organizat colectarea a peste 400 de mii de semnături pentru alegerea directă a şefului statului. Este un record mondial în raport cu numărul populaţiei. Anume sub presiunea acestor semnături Plahotniuc a renunţat la alegerea lui Timofti-2 în Parlament şi Curtea Constituţională a emis o hotărâre controversată referitor la alegerea preşedintelui prin vot direct. Clanul mafiot a avut o mare speranţă că liderii opoziţiei vor deveni imediat concurenţi. Platforma DA a avut, probabil, mai multe drepturi decât alţii să iasă public şi să spună că anume noi am contribuit cel mai mult la obţinerea alegerilor directe ale şefului statului. Suntem un partid antisistem. Nu am fost niciodată la guvernare. Nu am participat la jefuirea ţării şi la genocidul social împotriva propriului popor. Avem un candidat puternic pentru funcţia de preşedinte”, scrie Slusari pe o rețea de socializare.

„Ce am făcut noi? În ziua pronunţării verdictului Curţii Constituţionale, pe 4 martie 2016, Andrei Năstase a propus întregii opoziţiei să se aşeze la masa de negocieri şi să aleagă un candidat comun, care cu siguranţa ar fi câştigat alegerile din primul tur. Misiunea acestui candidat nu ar fi fost împărţirea ambasadorilor, judecătorilor şi conducerii Moldova-Gaz cu Plahotniuc, conservarea guvernării oligarhice prin schimbarea sistemului electoral, ci demontarea acestui regim criminal cu sprijinul masiv popular şi organizarea unor alegeri maximal libere şi corecte. Cu părere de rău, apelul nostru a fost ignorat”, mai spune vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

În context, acesta afirmă că nici după aceasta Platforma DA nu a renunţat la ideea unirii forţelor antioligarhice.

„Anul trecut Andrei Năstase şi Platforma DA au demonstrat o maturitate politică şi o dorinţă veritabilă de consolidare a forţelor antioligarhice, conştientizând toate riscurile posibile pentru perspectiva partidului. Suntem consecvenţi în acţiunile noastre. Situaţia politică s-a agravat după ce Plahotniuc şi Dodon au intrat în concubinaj deschis şi împing ţara în zona turbulenţei şi izolării. Unitatea forţelor democratice este mai actuală ca niciodată. Nu avem dreptul să repetăm greşelile anului 2016, deoarece ele ar putea fi fatale”, a conchis vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...