11:47:48 25.04.2024
Stiri

Dodonofobii trebuie să recunoască realizările lui Dodon

Politică 15.10.2017 13:30 Vizualizări2861 Autor: Ziarul National
Dodonofobii trebuie să recunoască realizările lui Dodon


Trustia, elegii politikoase

Oricât ar nega anti-dodonii și dodonofobii, Dodon a obținut într-un timp foarte scurt, realizări foarte importane. Prima lui realizare, din cele 10 promise în campania electorală, este prima întâlnire cu Putin, la nicio lună de la preluarea funcției de președinte al Republicici Molotova. Putin i-a dăruit lui Dodon harta Moldovei de până la anul 1790, când Rusia încă nu rupsese o bucată din ea, dar avea de gând. Și ca bonus, Putin i-a citit lui Dodon prelegerea „Prostituatele ruse cele mai bune din lume”.

A doua realizare a lui Dodon este a doua întâlnire cu Putin, la care prezidentul molotovenesc a venit încărcat cu mai multe lăzi cu vin, din colecția lui Putin de la Cricova. Cele patru ore de așteptare în antreul de la Kremlin Dodon le-a suportat cu maximă răbdare, de care predecesorul său Nicolae Timofti nu a fost capabil. Putin s-a bucurat foarte mult că i s-a făcut cadou ceea ce îi aparținea.

A treia realizare a lui Dodon este a treia întâlnire cu Putin, pe care l-a rugat ca Republica Molotova să fie admisă ca observator în Uniunea Eurasiatică. Putin a promis cu plăcere să-i satisfacă rugămintea.

A patra realizare a lui Dodon este a patra întâlnire cu Putin, cu care a stat alături numărând rachetele cu rază lungă de acțiune trecând pe lângă tribuna mauzoleului la parada din 9 mai.

A cincea realizare a lui Dodon este a cincea întâlnire cu Putin, care l-a apreciat înalt pentru cunoștințele sale enciclopedice. Când premierul indian Narendra Modi i-a pus lui Putin o întrebare dificilă, - se implică Rusia în alegerile prezidențiale din Franța? - președintele rus a răspuns: „Întrebațil-l pe Dodon. El știe mai bine”. M-aș mira dacă Dimitrie Cantemir este atât de cunoscut și apreciat în Rusia ca Dodon.

A șasea realizare a lui Dodon este a șasea întâlnire cu Putin, în pofida faptului că președintele rus arăta plictisit și sceptic, iar presa rusă a râs de Dodon. Râde bine cel care râde ultimul spuneau gladiatorii romani.

Șase întâlniri cu Putin în zece luni este un record național care merită să fie scrijelat în analele molotovenești. Amintim că Mircea Snegur nu s-a întâlnit niciodată cu Putin, iar Petru Lucinschi – doar o singură dată. Promitea să obțină mai mult Voronin, dar nu a îndreptățit așteptările, a refuzat să semneze memorandumul Kozak. Iar lui Nicolae Timofti i s-a oferit doar o singură șansă să stea alături de Putin la summitul CSI de la Minsk, șansă în care a dat cu piciorul contrându-se cu macho de la Kremlin în văzul lumii!

Îndeplinirea tuturor promisiunilor electorale ale lui Dodon va depinde în continuare de Putin, de sănătatea și de rezistența prezidentului rus. Să sperăm că KGB-ul nu a investit în el întâmplător și nu va păți ca Stalin sau Brejnev.

Acum stau și mă gândesc dacă mai există în lume un șef de stat atât de performant, să se fi întâlnit de atâtea ori cu Putin într-un timp atât de scurt? De ce dar păsările nu apreciază efortul prezidentului, de ce continuă să migreze în țările calde?

Al vostru știucuit, camaril, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md