TOP 7 interdicții ciudate care există doar în Coreea de Nord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deja toată lumea știe că statul Coreea de Nord este un tărâm mitic din cauza faptului că lipsa de informații a dus la apariția numeroaselor mituri legate de această țară. Chiar dacă multe dintre lucrurile pe care le auzim despre acest stat par ciudate, ei bine, unele chiar sunt adevărate.

Cu toții am auzit că există numeroase interdicții acolo, interdicții care mai de care mai ciudate, motivele fiind unele mai puțin rezonabile. Este greu să ne imaginăm cum oamenii pot locui acolo, mai ales când putem compara modul lor de viață cu cel pe care îl avem noi, conform Radio Simplu.

Dacă și tu îți dorești să te șochezi și să rămâi uimit de cele mai stupide interdicții pe care le-ai putea aflat, atunci te afli în locul potrivit, căci mai jos vei putea descoperi o întreagă listă care îți va demonstra acest lucru. Doar citește și vei afla și tu!

1. Este interzis să porți blugi albaștri

Dacă îți permiți să îți cumperi blugi, atunci îi poți purta, dar nu pe cei albaștri, ci de culoare neagră deoarece primii menționați sunt interziși. În Coreea de Nord imperialismul este la el acasă; totuși, dacă ești turist, nimeni nu te va taxa dacă porți acești blugi, dar va trebui să te schimbi dacă vei vizita locul memorial al lui Kim Il Sung sau Kim Jong Il.

2. Nu există acces la Internetul global sau la Wi-Fi

Există computere și Internet în Coreea de Nord, deși el nu prea este Internet, ci o rețea numită “Kwangmyong“. Numărul site-urilor este estimat la 1 000 – 5 500; toate site-urile internaționale sunt blocate și dacă nu ai un grad înalt nu vei putea niciodată să le accesezi.

Și în ceea ce privește Wi-Fi-ul, el pur și simplu nu există. Gadget-urile mobile nu au acces la “Kwangmyong“. Tabletele chinezești de Coreea de Nord nu au module de Wi-Fi sau Bluetooth deoarece nu este nevoie de ele.

3. Străinii nu pot folosi moneda locală

Turiștii nu au voie să folosească moneda locală a Coreei de Nord, wong-ul. În magazinele locale pentru străini, turiștii pot plăti cu euro, yuani, woni sud coreeni și chiar dolari americani. Este interzis să cumperi ceva de la magazinele pentru localnici, ba chiar străinilor le este interzis să le viziteze.

4. Nu poți cumpăra proprietăți

Apartamentele din Coreea de Nord nu sunt oficial puse spre vânzare, ele fiind distribuite de guvern. Cineva nici măcar nu poate alege să se mute din zonele rurale către Pyongyang. Totuși, pe piața neagră, un apartament poate fi cumpărat cu 70,000-90,000 de dolari. Refugiații afirmă că salariul oficial al unui coreean este de 4 dolari pe lună.

5. Este aproape imposibil să cumperi o mașină

În Coreea de Nord cei care dețin o mașină cu siguranță sunt foarte bogați și foarte puternici. Prețul unei mașini este foarte ridicat și aproximează în jur de 40 000 de dolari. Nici măcar bicicletele nu sunt ieftine și rar pot fi văzute în afara orașului Pyongyang.

6. Este imposibil să cumperi literatură religioasă

Coreea de Nord este o țară civilă în proporție de 100%. Religia nu este interzisă, cel puțin prin lege. Mai mult, există câteva sate religioase în zona Pyongyang-ului, deși ele sunt controlate strict de guvern. Pe de altă parte, creștinismul este văzut ca un competitor al ideologiei Juche și nu este bine văzut.

7. Nu poți suna în afara țării cu o cartelă locală

Telefoanele mobile nu sunt rare în Coreea de Nord în ultima vreme. Totuși, locuitorilor nu le este permis să sune în afara țării și chiar nici pe un străin ce se află în Coreea de Nord. Toate cartelele SIM locale permit apelurile doar în interiorul țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...