Pavel Filip a dispus crearea celulei de criză pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic în Coasta de Fildeş

Premierul Pavel Filip a dispus ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Galbur crearea unei celule de criză, pentru elucidarea circumstanțelor accidentului aviatic în Coasta de Fildeş. Din celula de criză vor face parte reprezentanţi ai MAEIE şi ai Autorităţii Aeronautice Civile.

Celula de criză urmează să elucideze toate circumstanţele accidentului, să verifice informaţiile privind identitatea cetăţenilor ţării noastre implicaţi în accident, precum şi va menţine comunicarea directă cu autorităţile de resort ale ţărilor vizate pentru acordarea asistenţei necesare cetăţenilor Republicii Moldova.

MAEIE va veni cu informaţii actualizate referitoare la acest caz în măsura în care acestea devin disponibile.

Precizăm că  patru cetățeni moldoveni au murit și alți doi au fost răniți ca urmare a prăbușirii unui avion cargo în mare în apropiere de aeroportul orașului Abidjan din Cote D’Ivoire, a anunțat ministrul ivorian al securității, Sidiki Diakite, citat de Reuters.

Avionul s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic, sâmbătă dimineaţă, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional din Abidjan, Coasta de Fildeș.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.