/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ SUA: Bilanțul violentelor incendii din California a crescut la 32 de morți

missing
14 octombrie 2017, ora 11:51

“Încă nu am depășit această situație de urgență. Nu suntem nici măcar aproape să o depășim”, a declarat Mark Ghilarducci, director al Agenției pentru situații de urgență din California, în cadrul unei conferințe de presă. “Am înregistrat însă unele progrese”, a adăugat el.

Coordonatorul luptei împotriva incendiilor din California, Ken Pimlott, director al Departamentului pentru păduri și protecție împotriva incendiilor (Cal Fire), a precizat că vineri peste 9.000 de pompieri luptau pentru limitarea și stingerea a 17 focare majore, în special în partea de nord a statului California, cel mai populat dintre statele americane. Aproximativ 90.000 de hectare au fost cuprinse de flăcări de duminica trecută.

“Am reușit câteva progrese importante”, a declarat responsabilul american, precizând că trei incendii mai mici au fost complet izolate și câteva incendii mari sunt în curs de izolare.
Eforturile pompierilor sunt însă îngreunate de vânt care a reînceput să bată cu putere în cursul nopții de vineri, ajungând până la 72 km/h.

Bilanțul morților este cel mai mare provocat de un incendiu în istoria Californiei, depășind și bilanțul incendiului din Parcul Griffith din 1933 din Los Angeles.

Cauza oficială a incendiului nu a fost încă stabilită, dar oficiali locali susțin că liniile de tensiune care au fost doborâte duminică seară de rafalele de vânt puternice este posibil să fi declanșat incendiul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram