Ambasadorul Marii Britanii la București a dormit în stradă// VIDEO

Ambasadorul Marii Britanii la București Paul Brummell, a dormit, vineri, sub cerul liber, pentru a atrage atenția asupra problemelor oamenilor fără adăpost.  Alături de ambasador au fost zeci de voluntari care au dormit sub cerul liber, într-un spațiu special amenajat.

În acest fel, aceştia au dorit să atragă atenția asupra situației persoanelor fără adăpost și să susțină activitatea fundației Casa Ioana în sprijinul femeilor și copiilor victime ale abuzului domestic sau fără adăpost.

Ambasadorul Paul Brummell s-a alăturat World Homeless Action Day (Ziua internațională dedicată oamenilor fără adăpost), marcată în întreaga lume pe 10 octombrie. Acesta le-a spus reporterilor că şi-a luat cu sine un sac de dormit de pe vremea studenţiei şi se bucură că vremea va frumoasă şi nu va ploua.

În București se estimează că circa 5.000 de persoane nu au adăpost, dar cifrele ar putea fi mult mai mari. Alte persoane sunt nevoite să locuiască în spații supraaglomerate sau să se mute temporar la prieteni.

Casa Ioana vine în sprijinul familiilor, în general femei și copii, care ajung victime ale violenței domestice sau care nu au adăpost. Casa Ioana pune la dispoziția acestora un spațiu de cazare, gratuit, până când reușesc să își rezolve problemele care le-au adus în această situație.