Captură impresionantă: 2,5 tone de cannabis în valoare de patru milioane euro, găsite de poliţişti în România

forbidden flower

Trei persoane, între care un cetăţean german, au fost reţinute, după ce au fost prinse cultivând cannabis, în judeţul Timiş, într-o zonă cu vegetaţie deasă. Poliţiştii au depistat mai multe culturi, cu aproximativ 2,5 tone de cannabis (masă verde și uscată), valoarea de piaţă a plantelor ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro, relatează News.ro.

Potrivit Poliției Române, este cea mai mare captură de cannabis confiscată în România.

Pentru ascunderea culturilor, bărbaţii au ales o zonă izolată, fără drumuri de acces auto în proximitate. Au ales o zonă cu vegetaţie deasă, în mijlocul căreia au defrişat o porţiune de circa 2.300 metri pătraţi, pe care au amenajat canale de irigaţii, folosindu-se de un pârâu din apropiere, de unde apa era canalizată către culturi, cu ajutorul unor pompe.

După ce plantele ajungeau la maturitate, inculpaţii culegeau inflorescenţele, pe care le transportau într-un imobil, unde amenjaseră un veritabil laborator de uscare a cannabisului. În fiecare cameră a imobilului erau amplasate folii, pe întreaga suprafaţă a camerei, pe straturi succesive, astfel încât să permită uscarea rapidă a unor cantităţi mari de cannabis.

După finalizarea acestui proces, drogurile erau ambalate şi comercializate, doar en-gros, în cantităţi de minim un kilogram, către diferiţi dealeri din România, dar şi cu destinaţia Germania, unde liderul grupării îşi are domiciliul.

Membrii grupării comercializau drogurile cu preţul de 4.000 euro/kg, valoarea estimată a cantităţii de droguri care ar fi fost destinată comercializării, fiind de circa 1.300.000 euro.

În condiţiile în care, o astfel de cantitate trece însă prin mai multe rânduri de dealeri intermediari, situaţia face ca la consumatorul final, preţul să ajungă la 10 euro/50 lei per gram, aspect care face ca valoarea de piaţă a cantităţii depistate să fie estimată la cca 4 milioane euro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.