După ce ieri a fost avertizată de procurori că ar putea fi trasă la răspundere penală dacă va da declaraţii false împotriva lui Vladimir Plahotniuc, astăzi Maia Sandu a fost audiată în calitate de martor.

am reiterat lucrurile pe care le-am scris în acest denunţ. Faptele pe care le-am cules noi din spaţiul public despre uzurparea puterii legislative şi faptele care ţin de uzurparea puterii executive şi judecătoreşti, toate sunt importante, începând de la informaţiile care au apărut în presă despre şantajarea deputaţilor şi ceea ce am văzut mai târziu, când un număr impunător de deputaţi din alte partide au devenit membri ai PD sau cel puţin sprijină această guvernare”, a menţionat liderul PAS.

Maia Sandu i-a îndemnat pe toţi cei care deţin probe privind fărădelegile comise de Vladimir Plahotniuc să le prezinte procurorilor.

„Procuratura are şansa să ne demonstreze că nu este a lui Plahotniuc. Am discutat acum cu procurorul ce se întâmplă dacă procuratura refuză să deschidă un dosar penal pe persoană şi următoarea etapă este să contestăm o eventuală decizie negativă în organul superior al procuraturii, după care să mergem în instanţă. O să facem uz de toate posibilităţile legale pentru că suntem siguri că puterea în stat a fost uzurpată de către o persoană care foloseşte propriul partid să controleze puterea. În pofida faptului că nimeni nu l-a mandatat”, a adăugat Maia Sandu.

Pe 21 septembrie, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate a depus un denunţ penal împotriva şefului Partidului Democrat. Vladimir Plahotniuc nu a comentat acuzaţiile, însă finul său de cununie, preşedintele Parlamentului Andrian Candu, a condamnat acţiunea şi a calificat-o drept o fantasmă.