Muzică de pian pe Aleea Colorată; Surprizele culturale continuă și în acest weekend în parcul Valea Trandafirilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor a fost copleșită, ieri seara, de multă muzică bună, cântată la pian. Evenimentul a fost admirat și trăit la maxim de zeci de chișinăuieni care, pur și simplu, au rămas plăcut surprinși de ideea pianului colorat, sub cerul liber.

Pianul a fost amplasat pe Aleea Colorată de compania Ongan Tekstil, reprezentând o altă acțiune din cadrul proiectului social Parcul Meu. Acesta va rămâne pe alee în continuare, fiind pus la dispoziția tuturor celor care doresc sa împărtășească frumosul cu vizitatorii parcului.

Primul recital la pianul de pe Aleea Colorată a fost oferit de maestrul în artă și compozitorul Oleg Negruța. Dânsul s-a arătat entuziasmat de acțiune, dar și de coloristica tomnatică a pianului care, de altfel, se potrivește perfect cu atmosfera plină de viață de pe Aleea Colorată.

„Sunt pur și simplu fericit să văd cum lumea ascultă cu sufletul melodiile cântate la pian. Dar cel mai mult mă bucură faptul că sunt persoane cu inițiativă care organizează acțiuni de acest gen. Cultura este ceva aparte. Ea trebuie păstrată și valorificată. Sper că acest pian să fie păstrat de către toți chișinăuienii și să fie întrebuințat la justa lui valoare”, a specificat maestrul.

Pianul a răsunat pe alee până seara tarziu. Mai mulți tineri au cântat piese cunoscute din filmele preferate sau chiar mici creații proprii.

„Instalarea pianului pe Aleea Colorată este un act de cultură aleatoriu, realizat de echipa Parcul Meu. Mai urmează și altele. Prin intermediul acestora, Aleea Colorată devine și un loc unde se promovează cultura. Echipa Parcul Meu îndeamnă și alți promotori ai valorilor culturale să se alăture inițiativei și să contribuie la promovarea frumosului”, a declarat Otilia Cotruța, coordonatorul proiectului Parcul Meu.

Recitalurile la pian vor continua și în acest sfârșit de săptămână, pe Aleea Colorată, în cadrul unui program complex, pregătit special pentru toți chișinăuienii și oaspeții capitalei.

Sâmbătă și duminică, între orele 14:00 și 17:00, Lumea Colorată a Copiilor ia amploare: teatru de păpuși cu spectacolul Jocuri magice, clovnii ghiduși cu premii și concursuri pentru mic și mare, baloane colorate, master-class cu baloane de săpun și bineînțeles, ursulețul Teddy vă așteaptă pentru o sesiune foto colorată.

Serile din acest weekend, 14 – 15 octombrie, vor culmina cu melodii nostalgice interpretate la pian, chitară și saxofon. Vă așteptăm cu mare drag pe Aleea Colorată, pentru a cânta și trăi împreună o atmosferă de poveste.

Aleea Colorată este o primă etapă din cadrul proiectului Parcul Meu, inițiat de compania Ongan Tekstil. Printre inițiativele anunțate în cadrul proiectului se numără modernizarea aleii centrale, reabilitarea izvoarelor din parc, modernizarea terenului de sport, construcția unui perete de susținere împotriva alunecărilor de teren, renovarea Podului Îndrăgostiților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...