Președintele Dodon, criticat de președintele Comisiei de la Veneția pentru atacurile la adresa Curții Constituționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, a catalogat drept inadmisibile criticile aduse de președintele Igor Dodon la adresa Curții Constituționale din Republicii Moldova.

„Am aflat că Președintele Republicii Moldova a făcut declarații foarte critice prin care a pus la îndoială hotărârile Curții Constituționale și imparțialitatea judecătorilor constituționali. Aș vrea să reamintesc că într-un stat democratic, care se conduce de principiul statului de drept, critica adusă hotărârilor curții constituționale este admisibilă în măsura în care aceasta este respectuoasă”, se arată într-o declarație a președintelui Comisiei de la Veneția.

În context, acesta declară drept inadmisibile criticile aduse de președintele Igor Dodon la adresa Curții Constituționale din Republicii Moldova.

„În timp ce libertatea de expresie reprezintă o valoare fundamentală într-un stat democratic, persoanele care ocupă funcții publice sunt obligate să manifeste reținere în critica pe care o fac. Critica lipsită de respect, în special declarațiile amenințătoare, îndreptată împotriva judecătorilor și menită să influențeze deciziile instanței constituționale, este inadmisibilă”, se mai arată în declarația remisă de președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...