Dorind să intre în graţia Federaţiei Ruse, Phenianul recunoaşte Crimeea drept teritoriu rus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În dorinţa de a se apropia de Rusia, Coreea de Nord recunoaşte Crimeea drept teritoriu al Federaţiei Ruse. Cel puţin într-un atlas al lumii publicat de editura nord-coreeană „Enciclopedia ştiinţifică” peninsula ucraineană a fost vopsită în culorile Rusiei.

Despre aceasta a anunţat Ambasada Rusiei de la Phenian pe pagina sa oficială de Facebook. Astfel, potrivit misiunii diplomatice, pe paginile 240-242 al atlasului, Crimeea are culorile Rusiei.

„După cum ne-a explicat MAE-ul nord-coreean, republica (n.r. nord-coreeană) respectă rezultatele referendumului care a avut loc în Crimeea privind intrarea peninsulei în componenţa Federaţiei Ruse, consideră rezultatele acestuia legitime şi în totală corespundere cu normele juridice internaţionale”, se spune într-un anunţ al ambasadei.

Misiunea diplomatică rusă de la Phenian a mai menţionat că „Republica Democratică Coreea de Nord şi-a exprimat oficial poziţia în această privinţă în timpul votării la ONU şi reiese din ceea că Crimeea o parte integrantă a Federaţiei Ruse”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...