/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

PSRM vrea ca Băsescu să fie declarat persona non-grata în Moldova, pentru că ar fi intervenit în afacerile țării

missing
13 octombrie 2017, ora 16:49

La scurt timp după preluarea funcției de președinte, Igor Dodon ia retras lui Băsescu cetățenia moldovenească, iar cazul este acum examinat în instanță. Nu este clar cum au de gând socialiștii să obțină declararea lui Băsescu persona non-grata, deoarece potrivit legislației moldovenești, instituția abilitată cu această atribuție este Guvernul la solicitarea Ministerului de Externe, SIS sau a Ministerului de Interne.

De asemenea, socialiștii se declară categoric împotriva schimbării denumirii „limbii moldovenești” în „limba română” în Constituție. Asta după ce ieri liberal-democrații au anunțat că au adunat numărul necesar de semnături pentru a transmite spre avizare Curții Consituționale un proiect de lege ce prevede amendarea Legii Supreme prin modificarea articolului 13 și schimbarea denumirii limbii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram