/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Strigăt de ajutor de la o tânără din Șoldănești. Are nevoie de 120.000 de euro pentru transplant de măduvă osoasă

missing
13 octombrie 2017, ora 16:56

„Viața mea era frumoasă, masterat, un lucru bun, prieteni alături. Îmi este dor de acele momente. Acum totul s-a schimbat și totul constă doar în chimioterapie, mici pauze și iar chimioterapie”, susține Marina Beschieri.

La sfârșitul primăverii, viața Marinei a luat o altă întorsătură. Acum totul atârnă de un fir de ață. Ea a fost diagnosticată cu leucemie acută. Din acel moment, toți cei apropiați și-au unit eforturile și luptă pentru viața ei.

Avea slăbiciuni, nu avea putere, nu avea energie pe care o avea mai înainte. La început era dezamăgită, nu credea mai apoi s-a împăcat cu faptul și nu avea speranțe. Deci ea trebuia încurajată că totul este posibil”, adaugă fratele Marinei, Ion Beschieru.

Au urmat analize peste analize. Tratamentul a început inițial la Chișinău, după care s-a decis să plece în Turcia. Medicii de acolo au anunțat-o că are nevoie de un transplant de măduva osoasă. Fratele acesteia a mers în Turcia pentru analizele de compatibilitate. Norocul nu a fost, însă, de partea lor. Au identificat o persoană compatibilă tocmai în Germania.

„Boala este destul de înaintată, ea urmează cursul de chimioterapie. Înaintează repede este foarte activă această boală, de aceea are nevoie cât mai repede de acest transplant”, afirmă Ion Beschieru.

I se recomandă să facă patru plimbări pe zi, ea reușește să facă doar una. Chimioterapia pe care o avem în doze mari o face ca o legumă veștedă, ea însă luptă”, afirmă mama fetei, Lidia Beschieri.

Părinții vând tot ce au prin casă și pe lângă casă, pentru a-i procura fiicei lor medicamentele necesare.

Tratamentul este de 120 de mii de euro, bani pe care familia nu îi poate acumula”, ne-a spus Ion Beschieri.

„Transplantul era posibil dacă era compatibil feciorul meu, însă, din păcate, rezultatele analizelor au arătat că nu este compatibil, de aceea avem nevoie de a aștepta o lună, poate două pentru a găsi în baza de date un donator bun pentru Marina”, susține mama fetei.

Rudele, prietenii, dar și profesorii pun mână de la mână pentru a o ajuta pe Marina – pentru a o asigura cu tratamentul necesar.

„Din start s-a remarcat fiind o fire foarte-foarte activă, a fost și șefa grupei, a fost una din cele mai bune la facultatea noastră. Am aflat vestea la sfârșitul lunii mai. Sincer nu-mi venea a crede că ceea ce se întâmplă este adevărat”, ne-a declarat Natalia Sofronie, conferențiar universitar la UPS „Ion Creangă”

„Șefa de grupă ne-a anunțat despre problema Marinei și imediat, fiind în vacanță, majoritatea imediat am început să facem diferite distribuiri și pe rețelele de socializare și să apelăm la colegii noștri chiar și la cei de la facultate din timpul studenției”, susține colega Marinei, Tamara Negară.

Boala i-a schimbat prioritățile vieții în doar câteva secunde. Tratamentul la clinica privată din Turcia o costa enorm. Familia cere disperată ajutorul oamenilor cu inimă mare. Cei care vor să ajute această familie, pot dona bani pe conturile afișate pe ecran. Leucemia este o formă de cancer care afectează celulele sângelui și ale măduvei osoase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram