13:28:59 28.03.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă, pentru prima dată ABSENT la Hramul capitalei în ultimii zece ani: „La mulți ani, orașul meu, Chișinău!”

Social 13.10.2017 14:20 Vizualizări1840 Autor: Ziarul National
 Dorin Chirtoacă, pentru prima dată ABSENT la Hramul capitalei în ultimii zece ani: „La mulți ani, orașul meu, Chișinău!” Facebook // Dorin Chirtoacă


Primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, nu va putea participa mâine la evenimentele din centrul capitalei dedicate Hramului orașului, pentru că se află în arest la domiciliu, fiind cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată.

Acesta, însă, a ținut să transmită un mesaj chișinăuenilor pe Facebook.

„La mulți ani, Chișinău! Chișinăul evoluează și merge înainte, în ciuda tuturor piedicilor care au fost puse în toți cei 10 ani de activitate. Dacă ar fi fost lăsat liber și nu ar fi fost hărțuit, dacă ar fi lasat liber și acum, Chișinăul ar merge înainte mai ușor, mai repede și ar trage după el toată republica. De fapt, cu greu, dar oricum asta face. Și așa va fi mereu! La multi ani, orașul meu, Chișinău!”, a scris Chirtoacă.

După ce a enumerat mai multe proiecte pe care le-a realizat în capitală, Dorin Chirtoacă amintește că, în anul 2007, atunci când a venit la Primărie, a spus: „Un primar tânăr - o capitală europeană”.



„Acum, în 2017, putem spune că a venit confirmarea - în mod cert orașul Chișinău merge pe un drum european! Unii care umblă cu referendumul și cu condamnarea îmi pot lua multe, dar nu-mi pot lua demnitatea și rezultatele care sunt și vor rămâne aici pentru totdeauna! Cu siguranță, Chișinăul dacă ar putea vorbi, la câte i-a fost dat să vadă de-a lungul istoriei, ne-ar spune multe și cu privire la ultimii 10 ani, inclusiv. Neajunsuri pot fi găsite tot timpul, contează direcția în care se merge și rezultatele. Cine are îndoieli cu privire la cele spuse, să facă două colaje foto cu Chișinăul din 2007 și cel de acum, din 2017, cu aceleași locuri de la perifeii și până în centru, din suburbii și până la monumentul lui Ștefan cel Mare și în special acolo unde am reușit să intervenim pentru a schimba lucrurile sau le-am construit de la zero. Iar apoi, dacă vor mai avea putere, să facă la fel un colaj foto cu raioanele și satele Moldovei în 2007 și azi, în 2017”, a mai scris Chirtoacă.

Menționăm că mâine, 14 octombrie, Chișinăul își sărbătorește hramul. Inaugurarea oficială a sărbătorii „Hramul oraşului Chişinău” va avea loc la ora 11.00, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”. Începând cu ora 12.00, va demara program cultural-artistic pe platourile amenajate de preturile de sector pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar la ora 18.00 va începe concert extraordinar dedicat Hramului în Piaţa Marii Adunări Naţionale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md