/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Filip, despre asistența financiară din partea UE: Vom primi banii. Dacă nu anul acesta, atunci – anul viitor

missing
13 octombrie 2017, ora 12:46

Potrivit lui Filip, pentru asistența macrofinanciară, care reprezintă 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane este grantul, există 28 de condiționalități. Pentru a primi prima tranșă, care era preconizată pentru anul acesta, au fost impuse 10 condiții, care practic au fost realizate. Premierul susține că au mai rămas doar patru condiții care sunt însă în curs de realizare și care vor fi finalizate înainte de termenul stabilit.

„În același timp, atunci când am făcut rectificarea bugetului și am înaintat acest proiect în Parlament, pentru că veniturile la bugetul de stat sunt suficiente pentru a realiza toate proiectele și programele care au fost prevăzute în Legea bugetului, noi nu am luat în calcul anul acesta prima tranșă a asistenței macrofinanciare, însă asta nu înseamnă că nu o vom prima anul acesta. Ne facem griji că, din punct de vedere tehnic, procedural, acest lucru durează și atunci ne-am asigurat, fără a lua în calcul pentru bugetul anului acesta. Și am spus că, cu certitudine, vom primi, dacă nu anul acesta, atunci – anul viitor”, a declarat Pavel Filip.

Subiectul privind asistenţa macrofinanciară acordată de UE a fost discutat, astăzi, în cadrul şedinţei comune Guvern – Parlament, organizată cu scopul de a sincroniza agendele și prioritățile celor două instituții în perioada următoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram