Maia Sandu, audiată în calitate de martor: ” Nu am făcut niciun denunț fals”

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a fost audiată astăzi în calitate de martor în urma denunțului depus împotriva liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pe care l-a acuzat de uzurparea puterii în stat.

După audieri, președinta PAS a declarat că Procuratura va decide, în decursul a 30 de zile, dacă va deschide sau nu o cauză penală în acest caz. “Astăzi a avut loc prima şedinţă la care am participat în calitate de martor. În 30 de zile se va lua o decizie dacă se va deschide sau nu o cauză penală”, a menţionat Maia Sandu.

Lidera PAS a precizat că toate probele au fost prezentate în acest denunţ, iar Procuratura are instrumentele necesare ca să analizeze toate circumstanţele.

“Eu nu am făcut niciun denunţ fals. Plahotniuc nu are mandat de la cetăţeni, nimeni nu l-a votat, nu l-a ales pentru ca să decidă ceva. Acum există mult mai multe voci care vorbesc despre uzurparea puterii în stat”, a mai spus Maia Sandu.

Ea a adăugat că Procuratura are şansa să demonstreze că nu este “procuratura lui Plahotniuc”, ci că este procuratura cetăţenilor.

Lideral PAS a depus denunţul pe numele lui Vlad Plahotniuc la sfârşitul lunii septembrie, acuzându-l pe acesta de uzurparea puterii în stat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.