/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Atenție la sobe! Patru copii s-au intoxicat cu CO în urma exploatării sobelor defecte

13 octombrie 2017, ora 12:27

Primul cazul a avut loc azi dimineață la ora 5.00 într-o gospodărie din localitatea Dobrogea Nouă, raionul Sîngerei. Din primele informații s-a stabilit că băieții s-au simțit rău, iar părinții au alert serviciile medicale.

Cel mai probabil minorii au inhalat monoxid de carbon după ce soba din casă a lucrat pe parcursul nopții. Copii au fost internați în spitalul din mun. Bălți pentru îngrijiri medicale. Toate circumstanțele acestui caz urmează a fi elucidate.

Alți doi copii, o fetiță în vârstă de 7 ani și fratele acesteia de 10 ani au avut nevoie de îngrijire medicală după ce soba din casă a emanat gaze toxice, iar părinții au alertat serviciile de urgență. Cazul a avut loc ieri dimineața într-o gospodărie de pe str. Belicov din mun. Bălți.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndemnă oamenii să respecte regulile de exploatare a sobelor. Specialiștii recomandă ca sobele să fie verificate înainte de utilizare, iar persoanele să aerisească bine încăperile.

Mai mult, pompierii atenționează oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram