Căpitanul Argentinei și-a anunțat retragerea din națională după Cupa Mondială 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Javier Mascherano, fundașul echipei FC Barcelona, și-a anunțat retragerea din reprezentativa Argentinei după Cupa Mondială de fotbal din 2018, care va avea loc în Rusia, informează AFP.

Mascherano, în vârstă de 33 ani, a disputat 139 de meciuri în tricoul naționalei „albiceleste” și a pierdut cinci finale: patru de Copa America (2004, 2007, 2015, 2016) și una de Cupă Mondială, în 2014.

Singurele două titluri pe care Javier Mascherano le-a câștigat cu Argentina sunt cele de campion olimpic, în 2004 și 2008.

„Ciclul meu în selecționată se încheie în Rusia, nu voi merge mai departe. Sampaoli (antrenorul Argentinei — n.red.) va decide dacă trebuie să fiu selecționat pentru Mondial sau nu”, a declarat fundașul într-un interviu acordat postului argentinian de televiziune TyC Sports.

Mascherano este, după starul Lionel Messi, cel mai influent jucător din vestiarul argentinian, însă ultimele sale prestații i-au adus numeroase critici. El a fost titular marți, în victoria de la Quito, împotriva Ecuadorului (3-1), în urma căreia Argentina s-a calificat la Cupa Mondială 2018.

Sosit în 2010 la FC Barcelona, de la formația engleză FC Liverpool, Javier Mascherano se află sub contract cu echipa spaniolă până în iunie 2019.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...