Alexis Sanchez pleacă de la Arsenal la o mare rivală; Suma de transfer e foarte mică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Manchester City va relua ofensiva în ianuarie pentru Alexis Sanchez, fotbalistul chilian pe care nu a reuşit să îl transfere în vară de la Arsenal, scrie The Telegraph.

„Cetăţenii” vor oferi însă mult mai puţini bani decât la începutul sezonului pentru Sanchez, în condiţiile în care sud-americanul îşi încheie în vara lui 2018 contractul cu „tunarii” şi va intra în ianuarie în ultimele şase luni ale înţelegerii.

22,5 milioane de euro e suma pregătită de City pentru transferul lui Sanchez, pentru care oferise 67,5 milioane de euro în vară.

Liderul din Premier League ar prefera însă să plătească în ianuarie în loc să aştepte pentru a-l aduce gratis pe Sanchez, în vara viitoare, în condiţiile în care şi Paris Saint Germain îl vrea din sezonul următor pe fostul fotbalist al Barcelonei. Presa engleză scrie că transferul lui Alexis la Manchester City, care a fost aproape să se realizeze în vară, se va face, mai mult ca sigur, în această iarnă.

Managerul lui City, Pep Guardiola, este şi cel care l-a adus pe Alexis Sanchez la Barca, în 2011, de la Udinese.

Alexis Sanchez va câștiga 275.000 de lire sterline (311.438 de euro) într-o săptămână pe Etihad dacă se va reuni sub comanda fostului său manager de la Barcelona, Pep Guardiola. Sergio Aguero este acum cel mai bine plătit fotbalist dintre ”cetățeni”, care după prelungirea contractuală din 2014, de la 165,000 de lire sterline, câștigă acum 220.000 de lire sterline pe săptămână. Contractul argentinianului expiră în 2019.

Chiar şi managerul lui Arsenal, Arsene Wenger, a admis în această săptămână posibilitatea ca londonezii să-i vândă în iarnă pe Alexis Sanchez şi Mesut Ozil, pentru a nu-i pierde gratis în vară, când ambilor le expiră contractele cu gruparea de pe Emirates.

„Este posibil. Odată ce te afli într-o astfel de situaţie, trebuie să te gândeşti la toate soluţiile”, a declarat francezul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...