Candu despre declarațiile lui Dodon făcute la Kremlin: „Vrabia mălai visează”

22471868_1612886018776063_284965313_o

În timp ce președintele Igor Dodon merge la Kremlin și face declarații precum că următorul scrutin nu va fi antirusesc și va întrerupe procesul de asociere cu UE, președintele parlamentului Andrian Candu declară că nu acordă atenție la declarațiile lui.

„Noi ne-am deprins să nu acordăm atenție la declarațiile și acțiunile lui nu ne reține în realizarea activității noastre. Noi avem angajamente față de cetățeni. Ele sunt mult mai importante decât declarațiile făcute de Dodon. La faptul că în următorul Parlament va fi majoritatea PSRM, vreau să spun că vrabia mălai visează.”, spune președintele Parlamentului.

La rândul lui, premierul Pavel Filip a menționat că Guvernul nu elaborează legi antirusești „Când vorbim despre implementarea unei foi de parcurs noi tindem spre îmbunătățire calității vieții cetățenilor.”

Amintim că, președintele Moldovei, Igor Dodon, a dat asigurări în cadrul întrevederii cu liderul rus, Vladimir Putin, că nu va promulga nicio lege antirusească, iar asta chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat.

În mod special Igor Dodon a remarcat că există persoane în elita politică moldovenească care nu se bucură de ameliorarea relaţiilor moldo-ruse şi dezvoltarea parteneriatului.

Totodată, prim-ministrul Pavel Filip a menționat în cadrul conferinței că afirmațiile lui Mihai Ghimpu, precum că pretinde la funcția de primar, nu sunt adevărate: „Dacă acordăm atenție la așa declarații nu avem timp să lucrăm.”

Autoare: Elena Plămădeală

 

 

 

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente