21:19:20 19.04.2024
Stiri

Maia Sandu, audiată de procuror în calitate de martor: „Ni s-a promis că în 30 de zile se va decide dacă va fi deschisă sau nu o cauză penală”

Politică 13.10.2017 10:39 Vizualizări1410 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, audiată de procuror în calitate de martor: „Ni s-a promis că în 30 de zile se va decide dacă va fi deschisă sau nu o cauză penală”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost audiată astăzi la Procuratură în calitate de martor, după ce a depus în luna septembrie curent un denunț împotriva liderului democraților, Vlad Plahotniuc, pe care îl învinuiește de uzurparea puterii în stat.

Ieri, politicianei i s-a adus la cunoștință ce riscă în cazul unui denunț fals, iar astăzi Maia Sandu a prezentat „fapte luate din spațiul public” ce ar demonstra că Plahotniuc controlează instituțiile publice din R. Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, nimeni nu l-a mandatat pe Vlad Plahotniuc „să ia decizii în numele Guvernului, procurorilor și judecătorilor” și este de datoria Procuraturii, care are instrumentele necesare, să investigheze, de exemplu, parlamentarii a căror avere „a crescut peste noapte după ce a aderat la PD” sau pe cei care au declarat public „că au existat tentative de mituire”.

„Ni s-a promis că în 30 de zile se va decide dacă va fi sau nu pornită o cauză penală în acest caz”, a declarat Maia Sandu, adăugând că acum Procuratura „are șansa să demonstreze că nu este a lui Plahotniuc, ci a cetățenilor care îi plătesc salariile”.

Dacă nu va fi de acord cu decizia Procuraturii, Maia Sandu a anunțat că o va ataca în instanța de judecată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md