UTA Găgăuzia solicită cel puțin trei circumscripții electorale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Bașcanul Unității Teritorial Administrative Găgăuzia (UTA) Irina Vlah a solicitat puterii centrale de la Chișinău să ofere autonomiei cel puțin trei circumscripții electorale la viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova.

„În caz contrar, însăși reforma sistemului electoral, precum și alegerile viitoare vor provoca neîncrederea populației din regiune”, a declarat Vlah pentru publicația ИА REGNUM.

Vlah a făcut un apel către deputații Parlamentului moldovenesc, precum și către președintele Adunării populare a autonomiei, care participă la activitatea Comisiei pentru constituirea circumscripțiilor uninominale, în care a cerut să nu admită încălcarea drepturilor autonomiei.

Citeşte şi: (VIDEO) Ședința Comisiei pentru constituirea circumscripțiilor: Au discutat o oră „обо всем и ни о чем”

Bașcanul a mai spus că își rezervă dreptul „să atragă atenția asupra acestei probleme partenerilor de peste hotare, OSCE, Consiliului Europei și altor organizații din care face parte Republica Moldova”.

În Legea cu privire la sistemul electoral mixt nu există cote pentru UTA Găgăuzia, deși Președintele Igor Dodon a promis că vor fi cel puțin trei circumscripții. Ulterior Dodon nu a exclus că vor exista doar două.

Anterior, portalul de știri Gagauz.md a susținut că Vlah insista pe cinci circumscripții uninominale pentru autonomie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...