(foto) Cum se vede Ziua Internațională Fără Sutien pe Instagram

alexandra stan goala

Apărută în urmă cu câțiva ani, ca un mod de a promova investigațiile medicale menite să depisteze din timp cancerul la sân, Ziua Internațională fără Sutien a devenit un fenomen mondial.

Nu se cunosc foarte bine originile acestui manifest, dar scopul de a promova astfel autoexaminarea, ecografia mamară sau mamografia pentru depistarea timpurie a cancerului la sân l-au transformant într-un eveniment care are loc în fiecare an pe data de 13 octombrie.

Femeile din întreaga lume sunt sfătuite să renunțe astăzi la sutien, iar pe rețelele de socializare apar în fiecare an numeroase postări prin care este promovat acest eveniment, fiind folosit hashtagul #nobraday (ziua fără sutien). Nu este o sărbătoare oficială în nicio țară a lumii.

Conform diferitelor surse, Ziua Internațională Fără Sutien se marchează de două ori pe an! Cel mai des, e recunoscută cea de pe 9 iulie, însă există și atestări ale acestei sărbători mâine, pe 13 octombrie.

Conform Huffingtonpost.com, Ziua Internațională Fără Sutien este dedicată în special femeilor cu sâni mici, care si-i sugruma în sutiene pline de bureți. Tot aceeați sursă o citează pe Hallie Seegal, referindu-se la momentul în care a renunțat la sutien: A fost ca și cum am deschis în sfârșit ochii. Asta era. De atunci, suntem doar eu și sânii mei mici, petrecând timpul împreună. Și sunt fericită”.

Femeile și bărbații susțin această mișcare și au postat poze (fără sutieni) pe rețelele.

https://www.instagram.com/p/BaKl65LAgp3/?hl=ru&tagged=nobraday

https://www.instagram.com/p/BaHrmF2lSUw/?hl=ru&tagged=nobraday

https://www.instagram.com/p/BaKgsNonhEX/?hl=ru&tagged=nobraday

https://www.instagram.com/p/BaLLHzJguwG/?hl=ru&tagged=nobraday

https://www.instagram.com/p/BaLcTO4nt3d/?hl=ru&tagged=nobraday

https://www.instagram.com/p/BaLbd4tjjTR/?hl=ru&tagged=nobraday

https://www.instagram.com/p/BaLas7yFk6n/?hl=ru&tagged=nobraday

 

 

 

 

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente