Alexandru Muravschi: Nu există nuci un progres în relațiile comerciale cu Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alexandru Muravschi, fost vice-premier și ex-ministru al economiei consideră că în prezent nu există nici un progres în relațiile comerciale dintre Republica Moldova și Rusia.

Potrivit lui Muravschi, acest lucru îl demonstrează și datele statistice oficiale. Astfel, în lunile ianuarie – august 2017 exportul total al Republicii Moldova a constituit 1427 milioane dolari SUA, ceea ce reprezintă o creștere cu 15,2% față de perioada analogică din anul 2016. Exportul în statele Uniunii Europene a constituit 915 milioane USD (creștere cu 16,7%), inclusiv în România – 349 milioane USD (creștere cu 15,8%) .

Exportul în statele CSI în perioada de referință au constituit 297 milioane USD ( creștere cu 12,8%), inclusiv în Rusia, exportul total (nu doar agricol) a urcat la cifra de 162 milioane USD ( creștere cu 11,7% ).

Muravschi a subliniat că s-a folosit de datele statisticii oficiale, pe care le poate accesa oricine pe site-ul Biroului Național de Statistică.

”Astfel, nici un progres în relațiile comerciale cu Rusia nu există și nu a existat. Iar relațiile comerciale economice cu statele UE, în primul rând cu România, sunt în creștere, îi place acest lucru cuiva sau nu, dar este o realitate” , a concluzionat Muravschi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...