(video) ICT Career Orientation – locul unde studenții TIC s-au întâlnit cu angajatorii din domeniu. Cum s-a desfășurat evenimentul

capturavideo

Domeniul IT devine tot mai atractiv pentru tineri. Numărul celor interesați de „cariera viitorului” crește de la an la an, la fel cum cresc și oportunitățile pe care le oferă. Pe de o parte sunt studenții care caută de pe acum o companie în care să crească, iar pe de alta sunt angajatorii care ochesc talente și transformă tinerii studenți în specialiști cotați. ICT Career Orientation a creat un spațiu de comunicare între ei și i-a ajutat să se cunoască pentru o viitoare colaborare.

Care sunt condițiile de angajare, ofertele de muncă și oportunitățile de stagiere, de unde să înceapă și cum să crească din punct de vedere profesional – sunt întrebările la care le-au răspuns reprezentanții companiilor tinerilor curioși.

După stagieri, vin și ofertele de angajare. Nu sunt o obligație, explică angajatorii. Internshipurile sunt gratuite și nu-i obligă pe cei care o fac să rămână în companie, însă sunt o șansă pentru cei care și-o doresc.

Sute de tineri care vor să-și dezvolte abilitățile și să-și croiască un drum în lumea IT au umplut sala în căutarea răspunsurilor. Unii au venit să afle ce stagii de practică oferă companiile, alții să-și găsească un loc de muncă.

***

ICT Career Orientation este organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernului Suediei și Cooperării Austriece pentru Dezvoltare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente