(VIDEO) Comportament de deputat: Țuțu a amenințat și insultat chiar în sediul Curții de Apel

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul PD Constantin Țuțu l-a amenințat și insultat pe Anatol Mătăsaru, care i-a adresat mai multe întrebări chiar în sediul Curții de Apel, acolo unde a fost audiat în calitate de învinuit la ședinţa de judecată în dosarul asasinării lui Alexei Veretco.

Mătăsaru l-a întrebat de ce se află acolo și care este părerea sa asupra cazului, la care Țuțu l-a acuzat că ar fi îmbrăcat „sărăcăcios şi nespălat”. Mai mult, Ţuţu a insinuat că acesta ar fi plătit de către Renato Usatîi ca să-l filmeze şi că până seara va avea informaţii exacte cine l-a plătit şi „vor sta de vorbă altfel”. În acest timp, în sală au fost văzuţi mai mulţi tineri cu constituţie atletică, îmbrăcaţi în haine sport, scrie CrimeMoldova.

În cele din urmă, luptătorul a promis să facă declaraţii după şedinţă, însă a fost ajutat de către o judecătoare, care i-a permis să plece prin intrarea specială, destinată doar magistraţilor.

Grefierii de la Curtea de Apel au anunţat că şedinţa de judecată în dosarul penal va avea loc în dimineaţa de 11 octombrie, însă a fost transferată pentru ora 13.00, fiind schimbată şi sala de şedinţe, fără să se anunţe. Astfel, mai mulţi jurnalişti, care au venit să monitorizeze procesul, au făcut cale întoarsă.

Completul de judecată a amânat şi de această dată şedinţa de judecată, pe motiv că nu s-au prezentat martorii. Procurorul de caz a declarat că mai mulţi martori refuză să dea curs citaţiilor şi a solicitat aducerea lor forţată.

Constantin Ţuţu este învinuit în baza articolului 152, Cod Penal, pentru cauzarea de leziuni corporale medii şi a articolului 287, pentru huliganism cu aplicarea armei de foc. Dosarul penal a fost intentat în 2012, când, în urma unei altercaţii lângă un restaurant din apropierea oraşului Orhei, a fost împuşcat Alexei Veretco.

În mai, 2016, Judecătoria Orhei l-a achitat pe Constantin Ţuţu şi alţi trei învinuiţi pe dosar, şi l-a condamnat la 8 ani de privaţiune de libertate pe Ion Corcodel, bărbatul care s-a predat poliţiei, recunoscând că el a fost cel care a apăsat pe trăgaci. Inculpatul a invocat în instanţă că nu a intenţionat să-l omoare pe Veretco, ci doar s-a apărat. Deşi a fost condamnat cu executare, Ion Corcodel nu a fost încătuşat pe motiv că sentinţa nu a intrat în vigoare.

Rudele victimei au declarat că sentinţa Judecătoriei Orhei a fost aranjată şi au contestat-o la Curtea de Apel Chişinău. Pe durata întregului proces, Constantin Ţuţu a pledat nevinovat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...