Suedia va deveni prima țară din lume fără cash

Până în anul 2023, Suedia va deveni prima țară din lumea fără cash, arată un studiu recent realizat de Forumul Economic Mondial, citat de Mubasher.

Țara nordică este pe cale de a renunța de tot la banii chash în favoarea cardurilor electronice și a aplicațiilor de plată mobile, au arătat joi datele furnizate de Forumul Economic Mondial.

Experții au prognozat că Suedia va rămâne complet fără numerar pe măsură ce plățile cu cardul au ajuns să substituie aproape integral cele cu cash, iar comercianții nu vor mai accepta numerar după 2023.

Totuși, comercianții cu amănuntul din Suedia, speră să mai păstreze câțiva ani operațiunile efectuate cu cash.

Anterior, publicaţia The Local scria că fiecare cetăţean al Suediei foloseşte plata electronică de 260 de ori pe an. Sistemele de plată electronică, precum Swish, substituie nevoia de a folosi bancomate pentru bani, în timp ce, la nivel stradal, mai toţi retailerii acceptă plata cu cardul.

Astfel, în prezent, 97% dintre comercianți din Suedia acceptă plățile tradiționale, însă doar 18% din clienți mai folosesc bani gheață

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.