/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Reporteri „ZdG”, amenințați! Paza de la „GBC” i-a împiedicat să filmeze în fața clădirii

12 octombrie 2017, ora 19:13

În timp ce realizau un stand-up în fața clădirii Global Business Center, care aparține lui Vlad Plahotniuc, reporterii „Ziarului de Gardă”, Marina Ciobanu și Viorica Tataru, au fost amenințate de câțiva indivizi care s-au dat drept angajați ai instituției.

După câteva clipe în care noi am încercat să poziționăm camera și să facem această filmare, de noi s-au apropiat pe rând câțiva angajați al serviciului de securitate al clădirii care au încercat să nu ne dea voie să filmăm, invocând niște motive absurde”, susține Marina Ciobanu, reporter ZdG.

Jurnalistele au fost nevoite să explice fiecărui agent de pază care venea, periodic, și le strica filmarea, drepturile pe care le au jurnaliștii în spațiul public.

Noi desigur nu am ascultat aceste interdicții pentru că știm că în spațiul public avem voie să filmăm. După care de noi s-a apropiat o persoană îmbrăcată în haine civile care a formulat printre altele și unele amenințări. Nu s-a prezentat, nu purta o uniform sau un ecuson care ar confirma că este angajat al serviciului de securitate,” a adăugat Marina Ciobanu, reporter ZdG.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a condamnat agresivitatea agenților de pază față de jurnaliști.

PDM de fiecare dată a pledat pentru libertatea presei și pentru excluderea oricărui incident. Credem și de fiecare dată am solicitat ca să fie investigate cazurile respective ca să nu fie admise pe viitor”, afirmă Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM.

Incidentul s-a produs ieri, în jurul orei 14. Deși redacția „Ziarului de Gardă” a cerut autorităților să se autosesizeze, până în acest moment o reacție oficială nu există. Centrul pentru Jurnalism Independent a condamnat abuzurile împotriva celor două jurnaliste și a cerut autorităților să ia atitudine în legătură cu acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram