/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Se renovează scuarul Ghibu. Voluntarii lucrează în pofida opoziției Muzeului de Arte

missing
12 octombrie 2017, ora 18:49

La prânz, mai mulți voluntari s-au mobilizat și au început curățenia în scuarul Ghibu. Aceștia spun că s-au mobilizat pe internet și că le place că pot contribui la dezvoltarea spațiilor verzi.

E un spațiu super-fain care chiar merită să fie reabilitat – un spațiu de agrement pentru oamenii care trec prin zona aceasta”.

Lipsa spațiilor pentru cetățeni, lipsa spațiilor fără mașini, lipsa spațiilor în genere a unor spații amenajate, și da – e un motiv să demonstrezi că-ți pasă și să depui și tu personal aportul”.

Nu cred că există o motivație în plus decât lucru e o formă de viață”.

Reprezentanții grupului de inițiativă spun că legea le permite să instaleze bănci și coșuri de gunoi și fără certificat de urbanism sau autorizație.

Acum instalăm bănci și niște coșuri de gunoi pe care, în principiu, le-a făcut direcția comunală. Este funcția lor de bază așa că ei cumva au venit și au pus niște mobilier cu atât mai mult că pentru a instala mobilierul nu e necesar de careva avize”, Andrei Vatamanu, arhitectul proiectului.

Trecătorii salută ideea de a avea bănci în scuarul Onisifor Ghibu.

Eu mergeam și mă gândeam, vai ce minunăție, fac ceva de genul mini-parc. Perfect. Foarte bine”.

Trebuie de făcut orașul mai frumos pentru ca oamenii să aibă unde să se odihnească”.

Da, mă uitam și îmi place ceea ce se face. E plăcut”.

Anterior, Consiliului National al Monumentelor Istorice a respins proiectul de renovare a scuarului Ghibu, înaintat de un grup de tineri. Consiliul ar vrea să transforme scuarul într-un depozit de picturi. Directorul Muzeului de Arte, Tudor Zbîrnea, este plecat într-o deplasare și nu a putut veni cu o reacție. Administrația muzeului ne-a spus că mâine va fi organizată o conferință de presă la acest subiect.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o scrisoare prin care a solicitat CMC să repună în legalitate decizia din 2015, care prevedea că scuarul Onisifor Ghibu aparține Muzeului Național de Arte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram