/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Gheretele care l-au enervat pe Filip, închise inopinat. Tarabele din parcurile din centrul Chișinăului nu mai activează

missing
12 octombrie 2017, ora 18:42

Majoritatea gheretelor din centrul capitalei astăzi au fost închise. Asta după ce acum două săptămâni, Pavel Filip se declara deranjat de prezența vânzătorilor ambulanți. Asta deși gheretele activează în acele locuri de ani buni.

Ceea ce am văzut tarabe, ghișeuri, peste tot comercianți în parc, aleea clasicilor practic distrusă. Noi nu facem nimic altceva decât distrugem”, a spus Pavel Filip, prim-ministrul R. Moldova.

Abia după declarația premierului Filip oamenii legii au pornit cauze penale împotriva agenților economici suspectați de evaziune fiscală, iar primarul interimar Nistor Grozavu a emis un ordin prin care a dispus evacuarea tuturor gheretelor în șapte zile. Deși termenul încă nu a expirat, după ordinul lui Grozavu mulți comercianți nu au mai ieșit la lucru, iar vânzători care încă mai activează refuză să vorbească cu presa.

Ceilalți comercianți critică decizia Primăriei și spun că le este frică să nu rămână șomeri.

Lasă să evacueze acelea care lucrează ilegal, care vând țigări la minori, care vând bere, care vând fără nalog fără nimic tot. Nu de atâta că n-aș putea munci în altă parte, nu vor să ne ia la lucru”.

Nu este normal. În țară și așa rata șomajului este mare. Oamenii nu au cu ce trăi”.

Eu cred că asta nu-i normal pentru că fiecare se odihnește în parc, dorește ceva să mănânce, să bea, cred că asta nu e bine”.

Și primarul suspendat Dorin Chirtoacă este sceptic că Primăria va reuși să scape de gherete.

Au mai fost asemenea lucruri făcute peste noapte de-a lungul timpului. Și eu, la un moment dat, mai făceam lucruri din astea peste noapte. De obicei erau contestate în judecată și oprite pentru că, agenții economici au autorizație”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al Capitalei.

Ieri organele de control au realizat, în total, 38 de percheziții la mai mulți agenți economici care activează în cele două parcuri din centrul capitalei. Au fost depistate și ridicate mijloace bănești nereflectate în evidența contabilă în mărime totală de peste 600 de mii de lei, dar și marfă fără acte de proveniență în valoare de peste 500 de mii de lei. Administratorii firmelor care dețin gheretele respective riscă de la trei până la cinci ani de pușcărie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram