A adus medalii de aur de la Campionate Mondiale. Cunoaște tânărul sportiv care a făcut Moldova cunoscută până în Coreea de Sud

Grigore Cobileanschi este un tânăr ambițios și un sportiv excelent, pasionat de artele marțiale. Începând cu 2015, tânărul ia locurile de frunte la cele mai cunoscute campionate din toată lumea, aducând aur, argint și bronz acasă. Grigore ne-a povestit și nouă despre experiența sa captivantă.

Tânărul este originar din satul Hârtop, raionul Cimișlia, iar experența sa în lumea sportului a început cu 9 ani în urmă. „Atunci când venisem din sat la oraș, la studii, unii din prietenii mei  mergeau la antrenamente de taekwondo, iar eu, cu o minte copilărească, mă gândeam că cineva într-o bună zi mă va bate. Din această cauză am decis să practic artele marțiale și anume Taekwondo WTF. Am depus  străduința în ceea ce făceam. Și cred că dorința de a fi mai bun ca ieri ma condus până la success.”, spune Grigore.

În anul 2014, tânărul a început să îmbine Taekwondo-ul cu Taekkyeon, ca urmare a invitației de partcipare, pe care Federația de Trântă din Republica Moldova a primit-o invitație din partea WMaU (World Martial Arts Union) în cadrul  programului Cultural Partnership Initiative 2014 (CPI) ce urma să se desfășoare în Coreea de Sud.

„Am fost selectat pentru a merge în Coreea de Sud, unde urma un program de cinci luni, cu antrenamente zilnice, a câte 7 ore pe zi. Atunci am început un altfel de artă marțială – taekkyeon, de fapt atunci a și început scrierea proprii mele istorii.” În același an, Grigore a participat pentru prima dată la Campionatul Mondial, însă fiind începător, a revenit acasă numai cu impresia puternică a unui concurs pe cinste.

La același campionat a mers și în anul 2015, de unde a adus medalia de aur, obținând locul I la Campionatul Mondial de Taekkyeon, ediția VII, dintre 43 de țări participante.

Grigore Cobileanschi

În anul 2016, tânărul a participat la doua competiții mondiale de Taekkyeon, Campionatul Mondial la Taekkyeon, ediția VIII-a, în Coreea de Sud, unde a obținut iarăși cu locul I și la Campionatului Mue Master Ship, la o diferență de  o săptămână, de unde a revenit cu locul III, medalia de bronz pentru Moldova. „Acest campionat a fost organizat la nivelul jocurilor olimpice, la concurs au participat peste 89 țări, cu aproximativ 2600 de sportivi. A fost o luptă grea!”

Ultima medalie câștigată este din acest an, locul II, medalia de argint, la  Campionatul Mondial la Taekkyeon, ediția IX-a, în Coreea de Sud. „Recunosc că un rezultat mai bun poate fi obținut prin sacrificiu și mai multă muncă la antrenamente.”, menționează Grigore.

Grigore Cobileanschi

Cât despre viitorul carierei sale, tânărul spune că planifică să dea naștere unei federații de Taekkyeon în Republica Moldova. „Imposibilul poate fi împărțit oricând în posibilități! Și pentru ca orizontul să-mi fie larg deschis, mă implic activ în tot ce e frumos!”, a încheiat sportivul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente