/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Afacere dulce. O tânără din Capitală confecționează suvenire din amestec din miere și miez de nuci

missing
12 octombrie 2017, ora 16:31

Încă de la vârsta de 16 ani, Oxana Romanovici, își dorea să-și câștige proprii bani. După mai multe încercări eșuate, a găsit, cea mai potrivită cale, amintindu-și de un cadou primit cândva de un prieten stabilit peste hotare. Și-a conectat imaginația și a invenatat propriul decor pentru bibelourile sale dulci.

„Mai întâi am procurat borcănașe foarte mici. Apoi am trecut la borcane mai mari și acum ne axăm pe borcane așa mari dar mai fac și mărturii”, spune Oxana.

La prima vedere, pare un accesoriu decorativ. Mierea și nucile au, însă, și efecte terapeutice: „Când le văd la prima vedere, cred că este un suvenir. Iar prima întrebare este: ce sunt astea? Le i-au multe pentru decor, dar încerc să le explic că acestea nu le-am făcut cu scopul de a decora, ci cu scopul de a aduce un efect terapeutic”.

Tânăra spune că, datorită faptului că a înlocuit zahărul cu mierea în alimentație, a dat jos câteva kilograme: „De când consum acest deliciu, am înlocuit zahărul pe miere și nuci. Practic nu consum zahăr și în trei luni am slăbit șase kilograme.”

La început, confecționa un suvenir într-o oră și jumătate. Acum, însă, durează mai puțin de 15 minute. În tot ce face, a fost susținută de mama ei. Aceasta este mândră de fiica ei și susține că datorită acestei invenții gastronomice, se simte mai energică.

„Am vrut să fie un cocktail mai exotic așa un pic mai folositor, căci sunt bune pentru sănătate și în calitate de cadouri sunt foarte bune”, susține mama Oxanei, Victoria Romanovici.

Deși tânăra susține că a slăbit șase kilograme, urmare a combinației nucilor cu mierea, nutriționiștii susțin că un asemenea deliciu te face să adaugi kilograme.

„Nu este un risc, dar ele devin mai calorice. Deci, cei care vor să slăbească, trebuie să le consume la diferite gustări”, menționează nutriționistul Steluța Suveică.

Potrivit nutriționiștilor, consumate separat, mierea și nucile asigură necesarul de vitamine, minerale, proteine, grăsimi și carbohidraţi, acţionând benefic asupra organismului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram