„Cei care se află în clădirea GBC încalcă flagrant drepturile cetăţenilor, libertatea presei. Ieri jurnaliştii de la Ziarul de Gardă au vrut să filmeze un spot în spaţiul aferent clădirii Global Business Center, un spaţiu public în care fiecare dintre noi au dreptul să filmeze şi să meargă liber. Însă paza de la GBC i-a împiedicat să filmeze. Mai mult ca atât, jurnaliştii au fost ameninţaţi. Noi, tinerii DA, suntem solidari cu presa independentă şi suntem de părerea că dacă nu vom acţiona acum, ulterior asemenea încălcări se vor repeta. Legea spune foarte clar că în spaţiul public orice cetăţean poate filma. Ori ei se cred mai presus de lege?”, a spus Dinu Plângău, preşedintele organizaţiei Tinerii DA.

„Mesajul nostru este foarte clar. Oamenii trebuie să fie liberi în spaţiul liber”, a punctat Ruxanda Josan, membră a organizaţiei Tinerii DA.

„Considerăm că este inacceptabil ca presa să fie intimidată. Presa are dreptul şi poate să vină oriunde să se documenteze şi să transmită cetăţenilor informaţii veridice despre ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”, a declarat Liviu Vovc, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr.

În context, tinerii DA au făcut un apel către organele de forţă să intervină în acest caz.

„Prin intermediul acestei acţiuni informăm pe toţi cei care vor îndrăzni să abuzeze de puterea pe care o deţin, să nu o facă. Noi facem şi un apel şi către organele de forţă ca să intervină în situaţia dată pentru că este o intimidare clară în adresa jurnaliştilor”, a spus Dinu Plângău.