/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Cantemir: Clădirea spitalului raional se termoizolează. Valoarea proiectului este de peste 12 mln de lei

missing
12 octombrie 2017, ora 15:03

Spitalul raional Cantemir este în reparații. Deja a treia săptămână au lucrări de reabilitare termică a clădirii spitalului.

Actualmente, dat fiind faptul că iarna nu-i departe, muncitorii efectuează preponderent activități de construcție a acoperișului clădirii și concomitent, ca să câștige în timp, antreprenorul execută în avans, din cont propriu, și lucrări de termoizolare a fațadei blocului chirurgical al instituției.

În prezent au fost deja executate lucrări în proporție de 30 %. Menționăm că în cadrul acestui proiect se prevăd, de asemenea, măsuri de renovare a sistemului de ventilare, efectuarea lucrărilor de tâmplărie și instalarea panourilor solare.

Proiectul „Reabilitarea termică a clădirii IMSP „Spitalul raional Cantemir” este implementat de ADR Sud din mijloacele Fondului Național de Dezvoltare Regională. Acesta își propune să sporească gradului de confort al blocului chirurgical al IMSP „Spitalul raional Cantemir” prin eficientizarea consumului de energie termică în interiorul clădirii.

Valoarea lucrărilor de construcţiei-montaj este de 12 mln. 163 444 lei, pentru anul 2017 din FNDR fiind alocați în scopul demarării proiectului de reabilitare termică a blocului chirurgical al Spitalul raional Cantemir 5 mln. de lei.

Acest proiectul investițional urmează să aducă beneficii celor circa 63 de mii de cetățeni, locuitori ai raionului Cantemir, care se adresează la Spitalul raional pentru a primi asistență și îngrijiri medicale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram