Teleportați-vă în lumea lui Hobbit. Cum arată faimoasele căsuțe în realitate

1128
Foto: Hobbiton Tours, Cat Burton, BBC

Lumea fantastică a lui JRR Tolkien, adusă pe marile ecrane de regizorul Peter Jackson în cele două trilogii „Stăpânul Inelelor” și „Hobbit”, există în realitate în Noua Zeelandă, cam la două ore de mers cu mașina de la Auckland.

439

Satul hobbitilor, acele creaturi cu părul creț și cu o veșnică poftă de mâncare, a fost construit pe terenul unei ferme de animale aparținând familiei Alexander. 500 de hectare de pășuni, dealuri înverzite, brazi uriași și un lac cu apă cristalină. Nu e de mirare că regizorul neo-zeelandez s-a îndrăgostit de acest peisaj, alegându-l ca locație pentru seria Stăpânul Inelelor și, în 2011, pentru prima parte a trilogiei Hobbit.
10 (1)

Construirea satului nu a fost deloc o sarcină ușoară. Drumul de acces a fost primul mare obstacol întâmpinat de echipa de producție. Armata neo-zeelandeză a fost contractată pentru a executa lucrările la un drum de un kilometru și jumătate, până la ferma unde avea să prindă viață Hobbiton Village.

247

Căsuțele ascunse în pământ, cu uși rotunde din lemn și acoperite de verdeață, în care hobbitii își trăiau viața în tihnă, înainte de aventurile descrise în cele două trilogii, sunt principalul punct de atracție al acestui loc de basm.

339

1515

Casele au diferite dimensiuni, fiind gândite în funcție de personajele care apar în film. Lucrările au început în martie 1999, continuând și după începerea filmărilor.

539

634

Hanul Dragonului Verde – locul de distracție al hobbitilor

1225

Familia Alexander a hotărât să păstreze acest neobișnuit restaurant, transformandu-l într-una din cele mai populare atracții turistice din zonă. Chiar și prim-ministrul Noii Zeelande a fost prezent la inaugurare. O vizită aici te transpune în pielea personajelor.

1418

De cînd a fost deschis publicului, Hobbiton Village a fost vizitat de peste 300.000 de oameni din toate colțurile Planetei.

1322

#Bonus: Case construite în pământ

casa-eco-4

10c
casa_simon_dale_wales_17079
case-subterane_205066
Earth-House-Estate-Lättenstrasse-in-Dietikon-Switzerland-by-Vetsch-Architektur-Homesthetics-1 Green-Magic-Homes-110-1020x610.0
hobbithome7
sustainable-home-landscaped-roofs-private-terrace-3-thumb-1200xauto-52326

 

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente