Mofturile Elenei Hrenova în Parlament: „Vă rog să-mi puneți întrebările în limba rusă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputata socialistă Elena Hrenova a solicitat joi în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului, unde a prezentat un proiect de lege, ca întrebările ce ar urma să-i fie puse să fie doar în limba rusă.

În cadrul ședinței Legislativului, prezentând proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea articolului 13 din legea cu privire la pensiile de asigurare sociale de stat, Hrenova a cerut să âi fie adresate întrebări în limba rusă.

Motivul invocat de către Elena Hrenova este că nu cunoaşte prea bine „limba de stat”, deşi ar fi făcut două cursuri de studiere a limbii române.

„Stimaţi colegi, mă adresez vouă. Vă rog să-mi puneți întrebările în limba rusă. Voi cu toţii o cunoaşteţi. Eu vorbesc puțin limba de stat. Am făcut doar două cursuri de limba de stat. Învăț câte puțin”, a declarat deputata care locuiește în Republica Moldova încă de la începutul anilor `80

De menţionat că parlamentara este născută în anul 1950, în oraşul Kamîşlov, regiunea Sverdlovsk, Federaţia Rusă. Şcoala medie a absolvit-o în Rusia, după care s-a mutat în Republica Moldova, pe atunci parte a URSS. A absolvit Academia de Administrare Publică de pe lângă Preşedintele Republicii Moldova, dar şi Institutul Moldovenesc de Stat al artelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...