(video) SIS și CNA rămân fără conducere. Deliu: Comisia nu a anunțat încă nimic despre organizarea concursului

Serviciului de Informare și Securitate (SIS), condus de Mihai Bălan, și Centrul Național Anticorupție, condus de Viorel Chetraru urmează să rămână din 25 octombrie fără conducere. Potrivit deputatului Tudor Deliu, Comisia juridică a Parlamentului, abilitată prin lege, trebuie să organizeze un concurs de selectare a candidaților pentru ocuparea acestor funcții.

În același context, Deliu a menționat că directorul acestor instituții au dreptul la un singur mandat de 5 ani.

„Comisia juridică era normal ca să purceadă la organizarea concursului pentru selectarea candidatului la funcția de director CNA. Ieri a avut loc ședința Comisiei juridice, dar nu a fost nici pomină de așa ceva. O să așteptăm miercurea viitoare poate se va discuta despre aceasta. Eu promit că voi aborda această întrebare.

Pentru organizarea concursului este necesar timp pentru elaborarea regulamentului și de stabilit clar care sunt procedurile de selectare a candidatului. Vrem să fie acest lucru transparent”, a mai adăugat Deliu.

Potrivit sursei, din această comisie pot să facă parte și reprezentanți ai societății civile și respectiv a mediului academic. Ce ține de directorul SIS, Deliu a menționat că aceasta la fel este o prerogativă a Comisiei juridice din Parlament și trebuie să urmeze aceleași proceduri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente