40 de familii din raionul Fălești vor beneficia de locuinţe sociale

40 de familii din raionul Fălești vor beneficia de locuinţe sociale. Apartamentele vor fi distribuite în locațiune tinerilor specialişti din raion, inclusiv familiilor cu mulţi copii, persoanelor cu dizabilități care nu au o locuinţă sau nu dispun de venituri proprii pentru a-și achiziționa o locuinţă.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca a precizat astăzi că noile locuinţe vor fi edificate în baza unui bloc, aflat în reconstrucție, care are parter și două nivele, şi care este nefuncțional de mai mult de 5 de ani.

În procesul de reconstrucție va fi demontat acoperișul, se va mai construi încă un nivel și va fi schimbată destinația construcției existente, din cămin în apartamente.

Managerul unității de implementare a proiectului Iunona Lungul a comunicat că în prezent se execută lucrări de construcție la ultimului nivel, se montează carcasa din lemn pe acoperiș și se efectuează lucrări de finisări cu amestec uscat în apartamente.

Au fost instalate rețelele interioare de electricitate și apă și canalizare. Muncitorii au început să monteze teracotă în bucătării și blocuri sanitare.

Proiectul este realizat cu susținerea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Costul total al proiectului din raionul Fălești constituie circa 970 mii euro.

Precizăm că în Republica Moldova locuinţele sociale sunt construite cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în cadrul unui proiect de construcţie a locuinţelor pentru păturile social vulnerabile, faza II.

Locuințele sunt repartizate de către autorităţile publice locale și se acordă în locațiune. Până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale în 8 raioane ale țării.

Beneficiarii  sunt selectați la nivel local de către o comisie instituită în acest scop. care examinează cererile depuse de solicitanți. Comisia verifică legalitatea actelor confirmative și urmărește dacă solicitanții întrunesc condițiile conform criteriilor de selectare din Regulamentul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.