De ce a fost invitată Maia Sandu la Procuratură

Preşedintele Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a fost citată astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, unde a fost atenționată despre răspunderea penală în cazul unui denunț fals. Aceasta după ce PAS a depus un denunţ împotriva președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, privind uzurparea puterii de stat.

La ieşire de la Procuratură, Maia Sandu a calificat această situație ca pe o intenție de intimidare.

„Procurorul m-a invitat să-mi aducă la cunoștință art 311 din CP – răspunderea penală pentru denunț fals. Am fost invitată mâine la următoarea ședință ca martor pentru a discuta pe cazul acestui denunț. Noi interpretăm acest lucru ca o intenție de intimidare, sperând că voi renunța la acest denunţ”, a spus Maia Sandu.

Lidera PAS a precizat că nu va renunţa la denunţul depus pentru că chiar crede că este un caz de uzurpare a puterii. “Noi am invocat faptele prezentate în spațiul public de mai mulți oameni. Acum este de datoria Procuraturii să investigheze dacă aceste fapte se adeveresc și dacă se merge mai departe în instanța de judecată”, a adăugat politiciana.

Pe de altă parte, Procuratura a precizat că invitarea la audieri este o măsură necesară, care se aplică în toate cazurile de acest gen în scopul bunei desfăşurări pe mai departe a măsurilor procedurale legale.

Totodată, instituţia a precizat că  preşedintele PAS, Maia Sandu, nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunţată, optând pentru o nouă audiere în cursul zilei de mâine.

Amintim că Maia Sandu a depus, la 21 septembrie, un denunț la Procuratura Generală în care a cerut atragerea la răspundere penală a cetățeanului Plahotniuc Vladimir pentru săvârșirea infracțiunii de uzurpare a puterii în stat.