Funcționarii publici disponibilizați vor primi mai puțini bani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Indemnizația unică, prevăzută pentru achitarea funcționarilor publici disponibilizați, va fi redusă. Legea care stipulează acest lucru a fost publicată ieri în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Documentul respective stabileşte că funcţionarii publici care au fost sau vor fi disponibilizaţi în urma lichidării unor autorităţi publice, a reducerii efectivului de personal sau a lichidării postului, vor beneficia de indemnizaţii în funcție de vechimea în muncă.

Potrivit actului normative, bugetarii care au lucrat între doi și şapte ani, vor beneficia de o alocație în mărime de două salarii medii lunare. Persoanele care au o vechime de muncă între șapte și 15 ani vor primi de două ori mai mult.

Bugetarii care au lucrat mai mult de 15 ani vor ridica șase salarii medii lunare. Banii vor fi achitați lunar și nu concomitent, după cum prevedea legislația anterioară.

Același document mai stabilește că funcţionarii publici, ajunşi la vârsta de pensionare, îşi vor putea continua activitatea în aceeași autoritate încă cinci ani, cu doi mai mult decât prevedea anterior legislaţia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...