/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

PCCOCS: Maia Sandu nu a dorit să ofere detalii suplimentare privind denunțul împotriva lui Plahotniuc

missing
12 octombrie 2017, ora 11:51

PCCOCS susține că lidera PAS nu a dorit să ofere astăzi procurorului detalii suplimentare privind fapta denunţată, optând pentru o nouă audiere în cursul zilei de mâine.

„Motivaţia aducerii la cunoştinţa denunţătorului a prevederilor legale este o măsură obligatorie, nu opţională, impusă de rigorile art.263 alin.(7) din Codul de procedură penală, potrivit cărora: „persoanei care face denunţ sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunţul sau plângerea este intenţionat calomnios/oasă, fapt care se consemnează în procesul-verbal sau, după caz, în conţinutul denunţului sau al plângerii şi se confirmă prin semnătura persoanei care a făcut denunţul sau plângerea”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.

Maia Sandu a fost chemată în această dimineață la Procuratură în legătură cu denunțul depus împotriva lui Vlad Plahotniuc, pentru a fi înștiințată despre răspunderea penală în cazul unui denunț fals.

„Noi interpretăm acest lucru ca o intenție de intimidare, mai ales dacă ne amintim despre situația denunțului împtrovita lui Igor Dodon, la care am primit un răspuns fără nici un element de spectacol. Aici s-a mers însă mai departe pentru că este vorba de cazul lui Vladimir Plahotniuc, iar procurorul a ținut să facă spectacol, aducându-mi la cunoștință această prevedere din Codul Penal, prin care a sperat că voi renunța la acest denunț”, a declarat Maia Sandu.

În septembrie, Maia Sandu a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva liderului PDM. Maia Sandu susține că, deși nu are vreo funcție oficială, Plahotniuc conduce puterea executivă și anume el ia cele mai importante decizii, nu instituțiile statului. Andrian Cându a declarat ulterior că acuzațiile sunt „povești”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram