Într-un comunicat în care a cerut Washingtonului să deblocheze fonduri suplimentare pentru a veni în ajutorul acestui teritoriu american, Ricardo Rossello a anunţat că bilanţul a crescut în urma decesului unei persoane al cărei craniu a fost fracturat.

"Patru decese legate de leptospiroză (o boală bacteriană provocată de urina unor animale) au fost de asemenea confirmate", a precizat el.La trei săptămâni după trecerea uraganului Maria, care a lovit insula când era de categoria a 4-a, 5.700 de persoane trăiesc încă în adăposturi şi majoritatea insulei este privată de apă curentă şi electricitate.

Guvernatorul din Puerto Rico i-a cerut preşedintelui Trump să deblocheze ajutoare suplimentare în sumă de 4,9 miliarde de dolari. Miercurea trecută preşedintele american a cerut Congresului să aprobe un ajutor masiv pentru Puerto Rico, în sumă de circa 29 de miliarde de dolari.Biroul guvernatorului nu a răspuns până acum la întrebările legate de suma totală a ajutorului cerut de Puerto Rico. Potrivit estimărilor, această cifră ar reprezenta jumătate din datoria insulei, 73 de miliarde de dolari.Situaţia economică era deja foarte complicată înainte de trecerea uraganului, guvernul solicitând ca teritoriul să fie declarat în stare de faliment în luna mai. Din 2006, criza economică a determinat 10% din populaţie să părăsească Puerto Rico, unde rata sărăciei este de 46%.