Krasnoselski consideră că Republica Moldova și Transnistria nu sunt pregătite să se unească

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Așa-numitul lider de la Tiraspol Vadim Krasnoselski susține că nici autoritățile de la Chișinău și nici cele de la Tiraspol nu sunt pregătite pentru unirea celor două maluri ale Nistrului. Declarația a fost făcută în cadrul întrevederii cu așa-numitul ministru de externe al autoproclamatei republici nistrene, Vitalii Iganitiev.

„În prezent, din punct de vedere legislativ, nici Moldova, nici Transnistria nu sunt pregătite să se unească. Dacă cineva și declară despre disponibilitatea de a discuta statutul politic, e doar părerea unei persoane, nu și a puterii de stat”, a spus Krasnoselski.

Potrivit lui, orice expert sau jurist, analizând legislația Republicii Moldova, Constituția sau deciziile Curții Constituționale de la Chișinău, ar ajunge la concluzia că Moldova nu e pregătită de soluționarea politică a problemei respective.

„În ceea ce privește Transnistria, aici a avut loc un referendum, în cadrul căruia majoritatea au votat pentru independență. Aceasta este concepția noastră,pe care trebuie s-o urmeze toți politicienii, președintele și conducerea Transnisriei”, a opinat Krasnoselski.

La negocierile asupra reglementării transnistrene în formatul „5+2” participă Chișinăul și Tiraspolul, ca părți ale conflictului, Rusia, Ucraina și OSCE în calitate de mediatori, precum și Uniunea Europeană și Statele Unite ca observatori.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...